Persgroep trekt stekker uit Intermediair

Wie dacht dat de overname van VNU Media door de Persgroep goed nieuws was voor het weekblad Intermediair komt vandaag bedrogen uit. De Persgroep trekt de stekker uit Intermediair. Dat is te lezen op Villamedia.nl. Het blad wordt vervangen door een digitaal magazine met dezelfde naam.

En daar blijft het niet bij. Ook komen er door de samenvoeging van de verschillende recruitment-merken bij De Persgroep blijkbaar honderd banen verloren. Oef. Dat is een forse reorganisatie en slecht nieuws voor de betrokkenen. Volgens een Tweakers-medewerker staat in ieder geval de hele huidige redactie van Intermediair op straat.

Naast het verdwijnen van Intermediair als weekblad zal ook vkbanen.nl verdwijnen. Die site wordt opgeslokt door de nieuwe online versie van Intermediair.  Intermediair zal als digitale spil in het Persgroep-concern voort worden gezet. Uit het eigen persbericht:

De site vkbanen.nl wordt de komende periode opgenomen in Intermedair.nl, dat zich richt op het leveren van kwalitatieve carrière content, tests, tools en banen voor hoogopgeleiden. Omdat Intermediair.nl slechts 10% overlap heeft met vkbanen.nl wat betreft adverteerders en bezoekers, levert de integratie direct een aanzienlijke verbreding van het aanbod op van zowel banen als geschikte kandidaten.

Intermediair wordt voorts als merk gekoppeld aan en geïntegreerd met bestaande recruitment-pagina’s van de Volkskrant, AD, Trouw en Het Parool. De koppeling van krantentitels aan het merk Intermediair zal het voor klanten mogelijk maken om vacatures vanuit de kranten door te plaatsen naar de site en het digitale magazine Intermediair. Hierdoor worden bereik, zichtbaarheid en respons verder vergroot.

Eerder vielen de papieren versies van Carp en VKbanen al ten prooi aan een combinatie van het veranderende recruitment-landschap en de economische crisis. Het einde van een tijdperk. Jammer hoor.

Intermediair is inmiddels trending topic op twitter en daarmee blijkt wel hoe geliefd het merk was/is.

Het persbericht sluit af met de boodschap dat er fors geinvesteerd gaat worden in NationaleVacaturebank.  Hoe en wat precies wordt helaas niet concreet gemaakt. Ook vreemde eend in de bijt Tweakers blijft onderdeel van VNU Vacature Media. Een wel heel vreemde eend.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: