E-commerce is lastig voor Gall & Gall

Het is echt weer voor witte wijn. Spaanse witte wijn wat mij betreft. Meer specifiek, de Torres Vina Sol. Drinkt lekker weg, fris en fruitig. Maar waar koop je die? En voor een goede prijs?

Nou, toevallig heeft Gall&Gall, de kruidvat onder de slijterijen, het wijntje in zijn assortiment. Maar om nu helemaal naar die winkel te moeten. Liever niet. Gelukkig heeft Gall&Gall ook een webshop op gall.nl.

Wat wil het toeval? De Torres Vina Sol is daar ook nog in de aanbieding. Per fles nu voor €6,11 in plaats van normaal €6,79. Kijk, dat is wat ik zoek. Bij veel andere online wijnwinkels ligt de prijs voor deze wijn al snel boven de €7,-.

Snel bestellen dan maar. Uhmm … wat gebeurt er nu. Als ik de wijn toevoeg aan mijn winkelwagentje staat gewoon de prijs van €6,79 vermeld. Dat is raar. Check het scherm:

Dat ga ik natuurlijk niet bestellen. Ik wil 6,11 betalen! Dat vraagt om opheldering. Snel even een mailtje naar de klantenservice.

Op de site zie ik dat de Torres Vina Sol in de aanbieding is voor 6,11 per fles. Als ik die toevoeg aan mijn winkelwagen staat er echter gewoon de normale prijs van 6,79. Hoe kan dat?

Een simpele vraag. Het antwoord na een dag of drie (snel reageren is er niet bij bij de Ahold-dochter) is verre van simpel, nogal lang, omslachtig en apart. Iets met aanbiedingen en bezorgdagen en daarop de afgestemde prijs. Huh? Lees het antwoord hier:

Aanbiedingen zijn afhankelijk van het moment waarop u laat bezorgen, en niet van het moment waarop u bestelt. Daarom is het verstandig om vóórdat u gaat bestellen een bezorgmoment te kiezen. Mocht u uw bestelling later verplaatsen naar een ander aflevermoment, dan kan het dus zijn dat de aanbiedingen veranderen of vervallen.

Wanneer u inlogt met uw e-mailadres en wachtwoord wordt u vanzelf gevraagd een bezorgmoment te kiezen. Als u een bezorgmoment heeft gekozen, ziet u de aanbiedingen die op dat bezorgmoment gelden. Tevens ziet u de korting in uw winkelwagen vermeld staan.

Bonusaanbiedingen van de volgende week zijn zichtbaar vanaf donderdagavond 23:59 uur (hiervoor moet u eerst een bezorgmoment voor de betreffende week kiezen). Voor Albert Heijn Bonusaanbiedingen geldt dat uw 13-cijferige Bonuskaartnummer geregistreerd moet zijn in uw klantgegevens. Is dit niet het geval, dan kunt u dit alsnog doen door te klikken op ‘Mijn Persoonlijke gegevens’.

Met vriendelijke groet,

Albert Klantenservice

Uhm, oke. Ik moet dus iets bestellen voor een andere prijs van de aanbieding, en dan bepaalt het bezorgmoment of ik het voor de prijs van de aanbieding krijg? Of zoiets? Het is niet waar?

Nou ja, proberen dan maar. Ik voeg de fles toe aan mijn winkelwagen en klik door. Aangezien ik nog geen klant ben bij Gall&Gall moet ik een account aanmaken. Wat er dan gebeurt laat mijn klomp breken. Check dit onwaarschijnlijke scherm en lees vooral de foutmelding.

Nu zijn wij inderdaad net verhuisd en zal het wellicht inderdaad zo zijn dat er op dit adres al een inschrijving bekend is. Maar dat hoeft mijn inschrijving toch niet in de weg te zitten? Registratie kan toch gewoon op persoonsgegevens als een e-mailadres. Nu wordt er van me gevraagd een omslachtige tussenstap te nemen. Namelijk het bellen van de klantenservice. MOEHAHA. Ik ben gekke henkie niet. Ik zoek wel een andere online shop. Liever met gemak iets meer betalen.

Het is te hopen dat moederbedrijf Ahold van Gall&Gall snel de (recente aangekochte) Bol.com bestelmodule integreert op gall.nl. Of op zijn minst gebruik gaat maken van de bij Bol.com opgebouwde kennis. Zelf heeft de alcoholboer er weinig van begrepen.

Advertentie

Eén reactie to “E-commerce is lastig voor Gall & Gall”

  1. Recursie Whisky Says:

    Gall&Gall hebben de klant toch niet centraal staan maar hun eigen winst en dat voor de shareholders staat voorop. Wat kan hun het nou schelen wat een individuele klant vindt. Ik heb soortgelijke ervaringen met ze. Ik kom er iig zeker niet meer en haal mijn drankjes wel bij drankdozijn.nl scheel nog 30% in de prijs ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: