Er klopt niet veel van de data in Google Trends

Google Trends zou een beeld geven van traffic op websites. Maar niet heus. Check hieronder twee screenshots van Google Trends met data van hyves.nl. De bovenste is van augustus 2009. De onderste van augustus 2010.

Het was mij al langer bekend dat Google Trends een zeer onbetrouwbaar beeld gaf van site-bezoek. Maar dit slaat natuurlijk alles. De dalende trendlijn in de bovenste grafiek tussen januari 2009 en juli 2009 is in de onderste grafiek opeens een licht stijgende lijn geworden. In de bovenste grafiek is duidelijk dat het bezoek over de gehele periode nimmer boven de 1,5 miljoen ‘daily vistors’ lag. Kijk dan eens naar de onderste grafiek! Daar kwam het nooit onder die 1,5 miljoen. Schiet mij maar lek.

Na het stoppen van Google Wave raad ik Google ook aan zich eens te beraden op de toekomst van Google Trends. Hier heeft niemand wat aan.

Advertentie

2 Reacties to “Er klopt niet veel van de data in Google Trends”

  1. Betaalde jobboards trekken veel meer bezoek dan de gratis spelers « I-kloon Says:

    […] Monsterboard.nl en Nationalevacaturebank.nl. Dat is althans op te maken uit de, natuurlijk uiterst onbetrouwbare, cijfers van Google […]

  2. Hoeveel traffic heeft Jobbird.com eigenlijk? « I-kloon Says:

    […] de extra zekerheid ook het uitermate onbetrouwbare Google Trends weer eens geraadpleegd. Tot voor kort was daar geen data van Jobbird in terug te […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: