Hoeveel traffic heeft Jobbird.com eigenlijk?

Dat met de waarheid graag een loopje genomen wordt in de wereld van online recruitment is genoegzaam bekend. Het oppoetsen van cijfers is er aan de orde van de dag. Het lijkt soms de Griekse rijksbegroting van begin deze eeuw wel.

Wat ik vandaag op Linkedin voorbij zag komen deed mijn wenkbrauwen ernstig fronsen. Daar las ik namelijk een post van Jobbird.com oprichter Jan-Peter Cruiming die aangaf dat Jobbird.com inmiddels 2 miljoen bezoekers per maand zou trekken.

2 miljoen!? Holy cow. Daarmee zou het verreweg de best bezochte vacaturesite van Nederland zijn en daarmee op een trafficniveau zijn waar zelfs Monsterboard.nl in de hoogtijdagen waarschijnlijk niet aan kon tippen.

Tot mijn grote verbazing vertelt de site zelf over traffic een geheel ander verhaal. Als ik de informatie op het werkgevers-deel van de site mag geloven wordt de site dagelijks door meer dan 10.000 bezoekers bezocht.

Stel nou eens dat het er 20.000 zijn. Dan trekt de site dus maandelijks rond de 600.000 unieke bezoekers. En dat zijn er bij lange na geen 2 miljoen.

Voor de extra zekerheid ook het uitermate onbetrouwbare Google Trends weer eens geraadpleegd. Tot voor kort was daar geen data van Jobbird in terug te vinden. Maar nu wel. Trek zelf je conclusies maar.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: