Companyspot lanceert Layar

Dat Layar schijnt nog eens heel groot te gaan worden. Daar moeten we dus op inspelen moeten ze bij Companyspot hebben gedacht. In een ideale wereld zou je dus langs elk willekeurig kantoorgebouw kunnen lopen en direct via Layar op je mobiel kunnen checken welke werkgever er huist. En of ze vacatures hebben. En bij een interessante vacature direct kunnen bellen. Topwerkgevers spotten met je mobiel, noemt Companyspot het zelf.

Na Tempo-Team is dit de tweede Nederlandse partij actief binnen recruitment die stappen zet binnen Layar, voor zover ik weet. Beide bieden nog niet echt heel veel toegevoegde waarde. Tempo-Team niet omdat ze slechts doorverwijzen naar de dichtstbijzijnde vestiging en dus niet naar de daadwerkelijke werkplek. Companyspot niet omdat ze eenvoudig weg nog niet genoeg content/data in hun database hebben zitten. Een eerste test leverde zojuist op een viertal kantoorpanden helaas geen zoektreffers op. Daar is dus nog veel werk aan de winkel voor Companyspot.

Advertentie

2 Reacties to “Companyspot lanceert Layar”

 1. Koen Droste Says:

  Beste Sander,

  Dank voor je feedback! Wij proberen inderdaad om met Companyspot continu in te spelen op de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden. Mooi om te zien dat mensen met ons meedenken.

  Een probleem met Layar is dat je wel ontzettend veel locaties in je database moet hebben om in elke straat in Nederland resultaten te kunnen laten zien. We hopen natuurlijk dat de huidige groei zich doorzet zodat we steeds meer werkgevers in onze database krijgen. Maar we blijven daarbij wel kiezen voor kwaliteit: liever een kwalitatief hoogwaardig aanbod van interessante werkgevers, dan een uitpuilende database met allerlei mini-bedrijfjes die toch nauwelijks banen aanbieden.

  De toegevoegde waarde van onze Layar ligt er daarom op de korte termijn vooral in dat mensen hun omgeving kunnen scannen op interessante werkgevers. Dus indien jij maximaal 25 kilometer wilt reizen voor je werk, stel jij je zoekstraal in op 25 kilometer en zie je direct welke topwerkgevers er om jou heen zitten.

  In de toekomst zou het natuurlijk mooi zijn dat je met een radius van 100 meter niet alleen veel resultaten krijgt op de Zuidas, maar ook elders in het land. Zoals jij al zegt: work in progress!

  Groeten,

  Koen

 2. Schevernels nieuwe eindbaas Layar « I-kloon Says:

  […] zijn ook recruitment-toepassingen met Layar. Companyspot startte met Layar begin 2010 en daarvoor kon je via Layar al op zoek naar Tempo Team vestigingen in […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: