Het loopt nog niet storm met job apps voor Android

logo_androidSinds een week ben ik bezitter van een Android-telefoon, namelijk de HTC Magic ofwel de G2. Dit is het tweede toestel in Nederland beschikbaar met het mobiele besturingssysteem Android van Google. Mijn ervaring na slechts een week zijn zeer positief. Android is een heel goed mobiel besturingssysteem, werkt snel, eenvoudig en is zeer gebruiksvriendelijk.

De Android Market, tegenhanger van Apple’s app store voor de iPhone, zit inmiddels vol leuke, handige en bruikbare apps die eenvoudig te downloaden en te installeren zijn. Een kind kan de was doen. Mijn favoriete apps tot nu toe zijn die van NU.nl, Pinstripe Alley, Twidroid, Wikitude en Layar.

Die laatste, Layar, is een zogenaamde augmented reality browser. Via en op de camera van de telefoon vind je bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde pinautomaat of door middel van een koppeling met Hyves Hotspots een cafe in de buurt. Ook zit er in Layar een koppeling naar banen, een samenwerking met Tempo Team. Ook dat werkt op zich prima, al kom je natuurlijk wel uit bij een Tempo Team kantoor en niet bij de locatie van de werkgever zelf.

Ga je nog verder grasduinen in de Android Market op zoek naar apps die vacature-gerelateerd zijn dan is de oogst mager. Careerbuilder heeft voor zijn Amerikaanse site een zoek-applicatie en er is ook een handige programmeur die een zoekfunctie aanbiedt als app waarin de banen van (alweer) Careerbuilder, Indeed, Monster, SimplyHired en Yahoo Hotjobs vindbaar zijn. Dit is een betaalde app en ook alweer puur op de VS gericht dus.

Tot nog toe lijkt Tempo Team de enige Nederlandse partij die iets doet vanuit het banen-perspectief met Android. Dat is jammer. Hier liggen kansen!

Advertentie

3 Reacties to “Het loopt nog niet storm met job apps voor Android”

  1. Gevestigde orde nog niet actief op Android « I-kloon Says:

    […] orde nog niet actief op Android By i-kloon Eind juni (een half jaar geleden) schreef ik dat het nog niet storm liep met banen-gerelateerde apps voor Android. Op een betaalde toepassing na […]

  2. Gevestigde orde nog niet aanwezig op Android « I-kloon Says:

    […] orde nog niet aanwezig op Android By i-kloon Eind juni (een half jaar geleden) schreef ik dat het nog niet storm liep met banen-gerelateerde apps voor Android. Op een betaalde toepassing na […]

  3. Companyspot lanceert Layar « I-kloon Says:

    […] Tempo-Team is dit de tweede Nederlandse partij actief binnen recruitment die stappen zet binnen Layar, voor […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: