Kiesjewerkgever.nl is vernieuwd maar niet vooruit gegaan

kieswerkgeverRuim een jaar geleden schreef ik hier een stukje over Kiesjewerkgever.nl. Dat was toen niet een heel erg juichverhaal. Goed idee, gebrekkige uitvoering. Aan de uitkomst had ik niets.

Nu is de site vernieuwd, zowel kwa uiterlijk als kwa werking, als ik de promomail in mijn mailbox mag geloven. Tijd voor een nieuw bezoek dus.

Nog steeds moet je een uitvoerige vragenlijst invullen en een profiel aanmaken. Op de nieuwe site staan de vragen niet meer met tientallen onder elkaar maar beantwoord je de vragen 1 voor 1. Het is maar waar je van houdt. Een wereldschokkende verbetering is het niet. Daarna maak je een persoonlijk profiel aan en ga je naar de uitkomst van de test. Welke bedrijven passen het beste bij je?

Die uitkomst is in de nieuwe site wel verrassend. Hoewel ik de vragen en het aangemaakte profiel even eerlijk en compleet invulde als vorig jaar komt er nu slechts een geschikte werkgever uit de bus. Dat is het bedrijf Cohesie met een score van ruim 34%. Conclusie: voor mijn geval is Kieswerkgever.nl er dus in een jaar niet op vooruit gegaan. Wel achteruit.

Advertentie

4 Reacties to “Kiesjewerkgever.nl is vernieuwd maar niet vooruit gegaan”

 1. Huub Zijlstra Says:

  Beste I-kloon,

  Erg vervelend om te lezen over je mindere ervaringen met Kiesjewerkgever.nl.

  De veranderingen zitten in het gebruik van de persoonlijkheid- en competentietest.

  Zo te lezen heeft u enkel de cultuurtest ingevuld, deze hanteert harde eisen (sectoren, studie en werkgebied) bij de match. Dit om tegen te gaan dat gebruikers werkgevers in hun top 10 zien die niet eens om zoek naar hun zijn. Kortom een advocatenkantoor zou niet snel iemand zoeken die heeft gestudeerd voor leraar engels. Het kan dan ook zo zijn dat door de ingevulde gegevens (de filters: werkgebied of sectoren) er maar 1 werkgever uitkomt.

  Ook nieuw is, dat je mogelijkheid hebt de filters uit te zetten (zo kan het zijn dat je maar 1 sector hebt aangevinkt en dat wij maar 1 bedrijf in die sector hebben). Door de filter uit te zetten krijg je als nog een volledige top-10 van werkgevers met matchingspercentages.

  Daarnaast zit de grootste vernieuwing in de toegevoegde testen. Door na de werkgeverstop-10 door te gaan met de persoonlijkheidstest en een competentietest kunnen wij de meest geschikte vacatures generen uit onze database. Dit maakt Kiesjewerkgever.nl vandaag de dag uniek en is een eerste poging om de startersmarkt transparant te maken.

  Ik hoop dat je nog eens terugkeert op onze website en alsnog enthousiast raakt over het concept.

  Met vriendelijke groet,

  Huub Zijlstra

 2. i-kloon Says:

  Beste Huub,

  Ik ben enthousiast over het concept. Alleen was de uitkomst en werking van de nieuwe site voor mij een teleurstelling. Uit je reactie begrijp ik dat er meer onder de motorkap zit. Maak dat duidelijk aan de gebruiker! Dat is met enkele aanpassingen in de site zo gedaan denk ik.

 3. Kiesjewerkgever.nl wint Dutch Interactive Award « I-kloon Says:

  […] was ik zelf niet zo enthousiast over Kiesjewerkgever.nl. De jury van de Dutch Interactive Awards is duidelijk een andere mening […]

 4. piet Says:

  wat een ballensite!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: