Welke werkgever past bij jou?

Weer een nieuwe site in recruitment-land: www.kiesjewerkgever.nl.  Je doet een test waarin je jezelf waardeert op allerlei eigenschappen. Na de test worden je antwoorden gematcht met de bedrijfsprofielen en rolt er een top 8 van bedrijven uit die blijkbaar het beste bij je passen. Bij elk bedrijf wordt aangegeven hoeveel procent je antwoorden matchen met het bedrijf. Bij mij stond NS op de eerste positie met een score van iets meer dan 80%. De nummer 8 in het lijstje was Boer & Croon met 69%.

Op zich is de insteek die kiesjewerkgever.nl kiest aardig. Op basis van testvragen de match maken klinkt logisch. Ik had alleen wel wat meer kwalitatieve en kwantitatieve input willen geven over mijn eigen wensen en voorkeuren en ook meer van de ‘matchende’ bedrijven willen weten. Daarbij, de match is natuurlijk pas ideaal bij 100%. Ik zou niet graag bij een bedrijf werken dat slechts voor 80% bij mij past. Overigens zou ik helemaal niet bij de NS willen werken, bij Boer & Croon evenmin.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: