Topsport emigranten zijn verraders

Over een paar uur beginnen de Olympische Spelen. Tienduizend sporters zullen hun lands eer verdedigen op het grootste sportevenement ter wereld. De laatste jaren is daarbij de tendens dat er steeds meer sporters zijn/komen die voor een ander land uitkomen. Vaak behoren zij niet meer tot de top(sporters) in eigen land, maar kunnen zij namens een ander land nog wel tot een topprestatie komen. Een voorbeeld hiervan is de Nederlandse schaatser Bart Veldkamp die en namens Nederland en namens Belgie aan een Olympische Spelen deelnam.

Amerika is een groot sportland dat nu ook te maken krijgt met het fenomeen van de topsport emi- en immigranten. Zo spelen er in het Russiche basketbalteam enkele van oorsprong Amerikanen en komt een Keniaanse hardloper inmiddels uit voor Amerika. En daar zijn de conservatieve Amerikanen natuurlijk niet van gediend. Verraders zijn het!

Ach ja, Amerikanen steken wel vaker hun kop in het zand als het gaat om globale ontwikkelingen (millieu, Irak).

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: