Sales, sales en nog eens sales op Careerbuilder.com

Schokkend nieuws uit Amerika. Een anonieme ex-medewerker van Careerbuilder.com doet op Cheezhead een boekje open over de sales-methodes van de grootse jobboard in de VS. In de sales-training werden nieuwe medewerkers op het hart gedrukt geen zaken te doen met de HR-afdelingen van klanten. Het moest gaan om verkoop en niet om advies aan klanten om HR-problemen helpen op te lossen.

“Not to mention their inside sales reps are required to make 125 outgoing calls-per-day.”

Dat betekent 15 gesprekken per uur, uitgaand van een 8-urige werkdag. Dat komt neer op een gemiddelde gespreksduur van 4 minuten. Dat lijkt me inderdaad geen tijd om een klant een uitvoerig HR-advies te geven op basis van goed doorgesproken behoeften.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: