Carrierescout lanceert unieke gebrekkige zoekmachine

Het is lente, bloempjes komen op, blaadjes aan de bomen en lammetjes worden geboren. Traditiegetrouw is april de maand van de lanceringen van vacaturesites. Vorig jaar was het Kangarooster dat met een hoop bombarie de markt van vacaturesites op zijn kop zou gaan zetten. Dit jaar is het Carrierescout die het gaat proberen.

Met uiteraard ronkende marketingteksten is Carrierescout.nl begin april gelanceerd. En uiteraard gaan zij het ook weer eens heel anders doen dan alle andere vacaturesites. Dat moet je natuurlijk wel zeggen anders ben je op voorhand kansloos. Want waarom zouden de baanzoekers van dit moment naar de zoveelste vacaturesite gaan?

Carrierescout heeft als unieke meerwaarde, zeggen ze zelf, dat ze verboden zijn voor intermediairs. Oftewel, geen banen van uitzendbureaus en de parasieten in de recruitment-business, de w&s bureau’s. Die hebben volgens Carrierescout namelijk niks te bieden. Hoe zouden mensen die hun baan via zo’n bureau gevonden hebben erover denken vraag je je af?

Nee, op Carrierescout alleen een relevant aanbod van directe werkgevers. Aan de basis daarvan staat een ‘unieke search engine’ lees ik op de site. Hoe uniek die is ervaar ik als ik zoek op de term ‘online marketing’. Welgeteld drie zoektreffers levert dit op. De relevantie met online marketing is ver te zoeken. De zoektreffers zijn voor vacatures als ‘werkvoorbereider’, ‘uitvoerder verbouw’ en ‘webdeveloper’. Ook andere zoekwoorden leveren vooral irrelvante zoektreffers op. Met recht een unieke zoekmachine. Ik vrees dat het met dit soort sites over een jaar niet veel beter gesteld zal zijn als voor Kangarooster en Sharkplaza, de lanceringen van de lente 2007.

Advertentie

3 Reacties to “Carrierescout lanceert unieke gebrekkige zoekmachine”

  1. Gijs Says:

    Bedankt voor de test en bevindingen van onze ‘unieke search engine’ op jouw blog. Wij zullen deze zoekmethode gaan aanpassen, zodat de resultaten wel relevant zijn.

  2. i-kloon Says:

    Oke, ik ben benieuwd. Check bijvoorbeeld ook eens de zoekresultaten op de zoekterm ‘sales manager’. 12 zoekresultaten waarvan niet 1 relevant. Hiermee schrik je bezoekers alleen maar af.

  3. Gijs Says:

    Goed punt. We zullen er voor zorgen dat hier een oplossing voor komt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: