Review: Op Vrbo.com zal ik niet snel meer een vakantieverblijf boeken

Begin juni besloten we de jaarwisseling van 2022/2023 samen met een bevriend gezin door te brengen in Les Carroz in de Franse alpen. Onze vrienden hebben daar een appartement. Les Carroz is onderdeel van het skigebied Le Grand Massif, met in totaal 265 kilometer aan piste. Andere dorpen in dit gebied zijn Morillon, Samoëns en het bekendere Flaine.

Tot zover de toeristische informatie. Online gingen we die juni op zoek naar een verblijf voor een gezin in Les Carroz. Via onze vrienden wisten we dat in het complex waar zij hun appartement hebben andere eigenaren hun appartement ook verhuurden. Op Vrbo.com stond er een te huur en beschikbaar in de periode dat wij wilden boeken. 

Maar op Vrbo.com kun je niet altijd direct boeken of reserveren. Je kunt bij veel particuliere eigenaren een aanvraag doen voor een reservering. De eigenaar kan de reservering dan accepteren of weigeren. Na acceptatie hoef je pas te betalen. We deden een aanvraag voor reservering maar kregen al snel antwoord. Helaas, het appartement was niet beschikbaar in de gewenste periode.

Wel een beetje een vreemd en omslachtig systeem zo. Maar nog vreemder werd de ervaring met Vrbo.com toen we een verblijf vonden dat aan onze wensen voldeed wat we wel direct konden boeken. We boekten en rekenden af met een creditcard. Het bedrag werd afgeschreven en we highfiveden. We hadden een appartement geboekt en lieten onze vrienden weten wat en hoe. 

Wat er toen gebeurde was eigenlijk schandalig maar blijkbaar op Vrbo.com heel normaal. Na een aantal dagen kregen we een bericht van de eigenaar, die volledig in het Frans, aangaf dat het geboekte en betaalde (!) verblijf helaas niet beschikbaar was. Via het DM systeem reageerde ik verontwaardigd dat dat geen stijl was en dat ik bovendien al betaald had. Slappe excuses werden gemaakt en ik zou het geld terugkrijgen. 

Vrbo.com vindt het allemaal blijkbaar heel normaal dat het zo gaat op het platform en liet nooit wat van zich horen. 

TL;DR: Wil je een teleurstellende boekingservaring gebruik dan Vrbo.com. Mij zien ze er niet meer.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: