Toyota: de grootste met een geloofwaardigheidsprobleem?

Toyota is de grootste autofabrikant van de wereld. Geen autobouwer wist in 2012 zoveel auto’s te verkopen als Toyota. Daarmee streefde de autoproducent General Motors voorbij die in 2011 nog de marktleider was.

Desondanks knaagt er iets aan de positie van Toyota. De Japanse autobouwer moest in 2012 regelmatig auto’s terugroepen naar de dealers om (potentiele) problemen met de modellen op te lossen. Dat zorgt er voor dat Toyota als merk voor 2013 op het lijstje van ’10 Brands With Huge Credibility Issues In 2013′ van Business Insider is terecht gekomen. Gelukkig voor Toyota is de tevredenheid van Nederlandse Toyota-eigenaren nog altijd groot. Dat toont de Tevredenheidstrofee van Autoweek jaar na jaar wel aan.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: