Ford stelt Applink open voor externe developers

outrunWordt 2013 het jaar van de doorbraak van de ‘online connnected’ auto? Het lijkt er wel op. BMW werkt al enkele jaren aan zijn ConnectedDrive systeem en vorige week nog maakten Google en Kia bekend te gaan samenwerken. Die samenwerking moet erin resulteren dat Kia Google Maps en Places beschikbaar gaat maken via het info-systeem van zijn modellen.

Ook Ford heeft grootse plannen. Ford’s systeem Applink wordt opengesteld voor externe developers. Dat betekent dat er dus apps van derde partijen gebruikt kunnen gaan worden via de schermen in auto’s van Ford. Navigatie- en muziekapps zijn interessante aanvullingen op de mogelijkheden die Ford zelf zal bieden. De consument/bestuurder is niet beperkt tot de apps van auto-fabrikanten zelf.

Wel hanteert Ford daarbij enkele stricte beperkingen. Video-apps en ook game-apps zullen niet worden toegelaten in de toekomstige Focussen en Mondeo’s. Daar is vanuit veiligheidsoverwegingen natuurlijk iets voor te zeggen. Een beetje Outrun spelen terwijl je over de A2 zoeft is er niet bij. Gelukkig maar.

Advertentie

Eén reactie to “Ford stelt Applink open voor externe developers”

  1. Kathrine Rosales Says:

    When it upgraded its Entune service for Toyota cars and Enform for its Lexus line at CES last year, drivers got the ability to use their voice to control several key apps, allowing them to say, for example, “Adele” to the iHeart Radio or Pandora app to create a custom station with tracks from the British singer and others who sound similar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: