Nieuwe Nationalevacaturebank.nl bijna live

Bijna 10 maanden na de vernieuwing van Intermediair.nl, lijkt nu het moment daar dat ook Nationalevacaturebank.nl op het San Diego platform van VNU Media zal overgaan. Dat blijkt althans uit tweets van verschillende VNU-medewerkers. Ook het officiele twitterkanaal kondigt de vernieuwing aan.

Naast de compleet nieuwe San Diego techniek, die we dus al van Intermediair kennen, zal de site een geheel nieuwe look krijgen, inclusief een nieuw logo. We zijn reuzebenieuwd. Want waar de gratis vacaturesites de afgelopen tijd de Nationalevacaturebank.nl overtreffen in aantallen vacatures leggen ze het naar grote waarschijnlijkheid nog steeds af in traffic en conversie.

In dat licht is interessant om eens te kijken naar de traffic van Jobbird.com. De nieuwste gratis vacaturesite timmert aardig aan de weg. Heeft inmiddels meer dan 30.000 vacatures online staan. Bij Nationalevacaturebank.nl zijn dat er nog geen 20.000. Een groot verschil.

Maar hoeveel vacatures je ook hebt, zonder traffic geen sollicitaties. In traffic is Nationalevacaturebank.nl nog stukken groter dan zijn nieuwe Groningse uitdager. Dat kunnen we opmaken uit de openbare bronnen. Nationalevacaturebank.nl rapporteerde over het derde kwartaal 2011 5,9 miljoen bezoeken. Grofweg dus 2 miljoen per maand.

Op dat niveau is Jobbird nog lang niet. Naar eigen zeggen trekt Jobbird momenteel 100.000 bezoekers per week. Iets meer dan 400.000 per maand zou je simpel redenerend kunnen zeggen.

Het blijft trouwens irritant dat vacaturesites niet heel open zijn over de traffic die ze hebben. Nationalevacaturebank.nl doet nog een aardige. De site publiceert tenminste nog de kwartaalcijfers. Monsterboard en Intermediair hebben jarenlang hun trafficcijfers wel gepubliceerd maar zijn er helaas mee gestopt.

Ook andere (gratis) vacaturesites hebben blijkbaar wat te verbergen. Ze geven in het gunstigste geval slechts globaal aan hoeveel traffic ze hebben, Vacaturekrant.nl en Jobselectie.nl bijvoorbeeld. Vaker is het vergeefs zoeken naar een linkje naar de trafficcijfers.

Advertentie

6 Reacties to “Nieuwe Nationalevacaturebank.nl bijna live”

 1. jobselectieincent Says:

  Jobselectie doet niet geheimzinnig over zijn traffic cijfers. Wij zijn er juist erg trots op! Wij bereiken maandelijks +500.000 website bezoekers en blijven doorgroeien. We zitten inderdaad nog niet (23-2-2012) op het niveau van NV of Monsterboard maar dat kun je ook niet verwachten van een site die nog maar 1,5 jaar bestaat.

  Dus absuluut geen geheimen en indien lezers meer informatie willen kunnen zij contact opnemen met Jobselectie.

  Met vriendelijke groet,
  Vincent

  Jobselectie.nl

 2. i-kloon Says:

  Niet geheimzinnig zeg je? Opmerkelijk. Hier zeg je dat de site +500.000 bezoekers trekt. Op de site zelf staat +450.000. Wat is het nu? En dan echt? Los van het feit dat daar dus een (groot) verschil in zit, gaat dat natuurlijk ook nergens over.

  Het gaat om het hele plaatje. Aantal bezoeken, aantal vacatures, aantal bekeken vacatures, aantal cv’s (actief en niet actief), aantal nieuwe accounts, enz. enz.

  Hup, voor de draad ermee!

 3. Jobselectie.nl Says:

  Excuses verkeerde link: http://recruitmentmatters.nl/2012/02/18/bezoekersaantallen-online-recruitment-sites/#more-35288

 4. i-kloon Says:

  Waar staan die cijfers dan? Het ‘gehele plaatje’?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: