Facebook eist gebruikersnaam ‘recruiter’ op

Recruiter.com, een Amerikaanse HR-portal, werd eind maart ongenaam verrast door Facebook. Zoals zoveel mensen, sites en merken had recruiter.com op de verschillende social media-sites een profiel aangemaakt en was begonnen met het opbouwen van een fanbase en activiteiten. Op Facebook had recruiter.com de url Facebook.com/recruiter in gebruik genomen.

Tot 23 maart 2011. Die dag ontving recruiter.com een e-mail van Facebook waarin werd aangegeven dat ze de gebruikersnaam ‘recruiter’ ten onrechte hadden verkregen. Facebook had besloten de naam terug te nemen. Er ontspon zich een discussie tussen recruiter.com en Facebook. Maar de grootste netwerksite ter wereld hield voet bij stuk. De gebruikersnaam ‘recruiter’ was en bleef gereserveerd voor Facebook zelf.

Los van het feit of dit netjes is van Facebook en of ze in hun recht staan geeft het ook een kijkje in de strategie van Facebook zelf. Blijkbaar willen ze op termijn iets met die gebruikersnaam. Ben zeer benieuwd wat dat is?

Lees het originele bericht op recruiter.com.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: