De Persgroep start nieuwe vacaturesite: Werkendichtbij.nl

De Persgroep heeft een nieuwe vacaturesite gelanceerd: Werkendichtbij.nl. Al weken werd voor deze nieuwe site promotie gemaakt in de kranten van de Persgroep. Maar nu is de site dan echt live. En het idee lijkt op zich goed. Want dichtbij huis werken, wie wil dat nou niet. Niet de dagelijkse file of een tergende reis met het OV.

Maar voor Werkendichtbij.nl is er nog flink wat werk aan de winkel. Aangezien de site is gesierd met een beta-knop zijn ze zichzelf daarvan bewust bij de Persgroep lijkt het. De site, en zeker de homepage, had veel beter gekund. Er schort namelijk nogal wat aan.

Zo ontbreekt een automatische locatie-herkenning bij het bezoeken van de site. Dat zou wel handig geweest zijn en ook heel relevant als je credo ‘aan de slag in jouw regio’ is. Uiteraard ook met optie om daar dan als bezoeker geen gebruik van te maken.

Verder is de primaire zoekfunctie op de homepage echt onzinnig. Daar word je namelijk gevraagd je woonplaats in te geven. Een straal te kiezen en dan op zoek te klikken. Wie heeft dat verzonnen? Dat levert natuurlijk per definitie een hoop niet relevante zoekresultaten op. Waarom ontbreekt hier een trefwoord optie?

Aan de rechterkant biedt de site een volledig overbodige lijst met laatst toegevoegde banen. Ik wil relevante banen! Ook  zijn ze niet eens op locatie gebaseerd. Lekker dichtbij werken zo met banen in Spijkenisse (100 km ver) en Blerick (178 km ver).

De Google ads helemaal onderaan de homepage geven het geheel helemaal een trieste aanblik. Zeker als daar dan een advertentie verschijnt van een vacaturesite in Limburg. Hoezo werken dichtbij? Dit kan zoveel beter.


De Persgroep en nieuwe media; het blijft een moeizaam huwelijk.

Update 14 feb. 2011: Werkendichtbij.nl is een exacte kopie van Regiojobs.be. Regiojobs is de regionale vacaturesite van De Persgroep in Belgie. In Belgie is de site blijkbaar zo’n succes dat een doorvertaling naar Nederland is gemaakt.

Advertentie

2 Reacties to “De Persgroep start nieuwe vacaturesite: Werkendichtbij.nl”

 1. Tweets die vermelden De Persgroep start nieuwe vacaturesite: Werkendichtbij.nl « I-kloon -- Topsy.com Says:

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Sander den Heijer en Floor Nobels, Edwin van der Sande. Edwin van der Sande heeft gezegd: RT aantal niet echt indrukwekkend, zal opstart zijn @sdheijer De Persgroep start nieuwe vacaturesite: Werkendichtbij.nl http://bit.ly/hcVnSJ […]

 2. Anders Floor Says:

  Heu.. wat een volstrekt bizarre onzin, deze site. Inderdaad, keyword search is toch wel het belangrijkste, wat heb ik als online persoon nou aan vacatures voor fysiotherapeuten en docent wiskunde?

  Waarom kan ik niet schiften op opleidingsniveau of op jaren werkervaring?

  En nou zoek ik op Hilversum en straal 5 kilometer. Wat krijg ik te zien?

  ———————————————————
  99 Vacatures in een straal van 5 km rond Hilversum – 1200
  Er zijn nog 99 banen niet getoond op deze kaart. Deze banen zijn aan een regio gebonden en niet aan een plaats.
  Hieronder de 99 banen die aan een ruimere regio gebonden zijn.
  ———————————————————

  .. om daar vervolgens doodleuk functies uit bv Zeist (40 km verderop) voorgeschoteld te krijgen.

  Maar goed, als de vacatures allemaal van dit niveau zijn:
  http://www.werkendichtbij.nl/detail_baan/4116021_begeleiders_provincie-utrecht.jsp
  http://www.werkendichtbij.nl/detail_baan/4115901_verpleegkundigen_provincie-utrecht.jsp

  … dan mis ik er weinig aan.
  Ik heb zelden zo’n zinloze bak rommel bij elkaar gezien. Dit kan linea recta de prullenbak in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: