2000elf sympathiek idee maar gebrekkige uitvoering

In plaats van relatiegeschenken deelt arbeidsmarktcommunicatie bureau Co Unlimited dit jaar werkzoekenden uit via de actie 2000elf.nl. Op de site staan 2011 elfjes, ze hebben overigens meer iets weg van kabouters, die het afgelopen jaar werkloos werden en op zoek zijn naar de andere baan. Er zijn vier categorieen elfjes: de zorgelf, de commerciele elf, de techniek elf en de kantoor elf.

Je kunt de elfjes aanklikken en ziet dat in een popup de functie en de locatie van de elf. Voor een uitgebreider verhaal klik je vandaar door naar werk.nl. Daar kun je dan het hele cv van de betreffende werkzoekende raadplegen. Persoonlijke gegevens zie je dan niet. Je kunt dan ook geen contact leggen met de werkzoeker. Daarvoor moet je inloggen en dus eerst een account hebben of aanmaken bij werk.nl.

Een op zich sympathieke actie van Co Unlimited. Maar de uitvoering is niet helemaal je dat. Niemand gaat natuurlijk op deze manier zoeken naar nieuwe medewerkers. Een zoekfunctie op tenminste iets van achtergrond van de 2011 elfjes ontbreekt. De vier te kiezen categorieen zijn natuurlijk als ingang erg mager en helpen je ook niet veel verder.

Het kiezen voor linken met cv’s van werk.nl is ook niet optimaal. De elfjes blijven anoniem en daarmee is deze actie erg afstandelijk. De mensen achter de elfjes komen niet tot leven. Ze blijven in de kou staan. En dat is in deze donkere koude dagen een gemiste kans.

Advertentie

2 Reacties to “2000elf sympathiek idee maar gebrekkige uitvoering”

 1. Bas van de Haterd Says:

  Wat je dus eigenlijk zegt is: standaard voor de reclamebureaus op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie, leuke ideeën, matige uitvoering. Typisch…

 2. Fee Naaijkens Says:

  Ha Sander,

  Leuk dat je aandacht besteedt aan onze kerstgedachte!

  Voor de goede orde, we willen enkel werkzoekenden in de schijnwerpers zetten, opdat ze worden gezien door werkgevers. Met 2000elf.nl geven we ze een extra podium. Recruiters, HR-medewerkers en werkgevers worden zo weer eens gewezen op de cv-database van UWV Werkbedrijf, (werk.nl) We delen op 2000elf.nl alleen een kerstgedachte: mensen in 2011 weer aan het werk helpen.

  Zelf een cv-database bouwen, is niet het doel van dit initiatief. Dat laten we graag aan anderen over, zoals de uitgeverij waar jij voor werkt bijvoorbeeld 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: