Google stormt top 10 meest favoriete werkgevers binnen

De Rabobank is voor het tweede jaar op rij als meest favoriete werkgever uit de bus gekomen in het Intermediair Imago Onderzoek 2010. Philips en Shell volgen op de nummers 2 en 3. Niets verrassends dus. De grootste verrassing in de lijst vinden we op plaats 10. Daar staat Google. Google is in Nederland vergeleken met de andere bedrijven op de lijst van het onderzoek slechts een kleine werkgever. Maar de merknaam is dusdanig sterk (geen verrassing natuurlijk) dat ze blijkbaar wel vaak genoemd worden in dergelijk onderzoek.
Intermediair schrijft daarover:

Speciale campagnes om het merk ‘Google’ onder de aandacht van potentiële werknemers te brengen, voert Google niet. De producten en de mensen die er werken zelf zijn de beste reclame, zegt directeur Pim van der Feltz van Google Nederland. ‘Google bestaat nog maar elf jaar, en heeft pas sinds zes jaar een vestiging in Nederland; er werken zeventig mensen, vooral in commerciële functies. Onze mensen zijn veel op pad, zodat steeds meer mensen iemand zullen kennen die bij Google werkt. Steeds meer mensen zijn Google diensten gaan gebruiken. Inmiddels zijn er ook producten in Nederland bedacht en gemaakt, zoals de Google barometer. Dat is onze manier om iets aan ons merk te doen.’ Het bedrijf is overigens ook een graag geziene gast op congressen van universiteiten en het organiseert jaarlijks een workshop voor de internationale studievereniging AIESEC.

Het complete artikel over het Intermediair Imago Onderzoek 2010.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: