Chinese jobsites rukken op in top 1000 best bezochte sites

Vorige week publiceerde Google zijn lijst met de 1000 best bezochte websites. De lijst is tot stand gekomen op basis van data uit Google Adplanner. Facebook.com is volgens deze lijst de best bezochte site ter wereld. Tenminste, als je Google zelf en pornosites buiten beschouwing laat.

Interessant is dan natuurlijk om recruitmentsites op de lijst eens onder elkaar te zetten. Wat zien we dan? De best bezochte jobsite is Chinees. 51job.com bezet de 240e plek op de ranglijst. Ook Chinahr.com en Zhaopin.com hebben een plek veroverd in deze top 1000. Tussen deze Chinese reuzen staan de usual suspects als Monster.com en Careerbuilder.com.

De volgende jobsites zijn te vinden in de top 1000 (tussen haakjes de plaats in de top 1000):

  1. 51job.com (240)
  2. careerbuilder.com (384)
  3. zhaopin.com (447)
  4. monster.com (478)
  5. indeed.com (537)
  6. chinahr.com (910)

51job.com heeft dagelijks naar eigen zeggen 80 miljoen pageviews en 29 miljoen cv’s in de database. Voordeel is dat de site ook in het Engels te bezoeken is.

Wat toch wel zeer opvallend is bij de Chinese jobsites is de vormgeving. Zeker afgezet tegen wat we hier in Europa gewend zijn zien de Chinese sites er heel druk uit. De zoekfunctie moet je zoeken tussen de afleiding die er allemaal omheen staat. De sites staan vol met een soort van werkgevers-banners, knipperend en kleurrijk. Dat valt des te meer op als je de Engelse versie van de sites er naast zet. In het Engels houden de Chinezen vast aan rust en focus op de primaire zoekvelden, zoals we dat hier ook gewend zijn.

Zhaopin.com in het Chinees:

Zhaopin.com in het Engels:

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: