Banen apps voor de iPhone worden niet best beoordeeld

In de iPhone app store zijn met de recente toevoegingen van banen.nl en Intermediair meer dan een handvol apps beschikbaar waarmee je kunt zoeken naar vacatures. Zo heeft NationaleVacaturebank.nl al sinds januari 2009 een app. Ook Tempo Team, Randstad en Deloitte hebben een app.

Wat opvalt is de beoordeling die de apps van gebruikers krijgen. Die beoordeling valt namelijk niet mee. De app van Deloitte is door 30 gebruikers beoordeeld en scoort maar liefst 21 keer slechts 1 ster van de maximale 5. Kort door de bocht vindt 70% van de gebruikers de app dus slecht. De Shake Your Job app scoort op 31 beoordelingen 19 keer 1 ster, 61% dus.

Een overzicht van de percentages 1-ster beoordelingen op basis van totaal aantal stemmen van de belangrijkste banen-apps geeft onderstaand beeld. Hoger is hier dus slechter.

 • Deloitte app – 70%
 • Shake Your Job app – 61%
 • Tempo Team app – 54%
 • Indeed app – 49%
 • Randstad app – 48%
 • NationaleVacaturebank.nl app – 40%

De apps van banen.nl en Intermediair zijn te vers en nog te weinig beoordeeld om aan dit rijtje toe te voegen. Deloitte en Shake Your Job lijken de plank met hun apps dus behoorlijk te hebben misgeslagen. De middenmoot van Tempo Team, Randstad en Indeed bevindt zich rond de 50% 1-ster beoordelingen. NationaleVacaturebank.nl lijkt eenoog in het land der blinden. Al is 40% 1-ster beoordelingen natuurlijk niet echt geweldig.

De gebruikers hebben natuurlijk altijd gelijk en vanuit dat oogpunt is er voor alle banen-app aanbieders nog een hoop werk aan de winkel.

Advertentie

2 Reacties to “Banen apps voor de iPhone worden niet best beoordeeld”

 1. Weekend leesvoer | RecTec Says:

  […] iets over de iPhone apps. Niet goed volgens dit ‘onderzoekje’ van i-kloon (dat door een VNU medewerker wordt bijgehouden, wat het feit dat de NVB app het minst slecht scoort […]

 2. Shake Your Job app verdwenen « I-kloon Says:

  […] Onlangs bleek dat de app slecht gewaardeerd werd door gebruikers. Alleen de app van Deloitte scoorde nog slechter.  Of het een met het ander te maken is niet bekend. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: