Ontslagen werknemers vormen groepen op Linkedin (2)

Vorig jaar januari signaleerde ik een interessante trend op Linkedin, de opkomst van allerlei zogenaamde ‘laid-off’ groepen. In deze groepen komen ontslagen werknemers van vooral Amerikaanse bedrijven bij elkaar.  Hoe staat het daarmee nu we een jaar verder zijn?

Het aantal laid-off groepen was medio januari 2009 op de vingers van een hand te tellen. Vanwege de economische crisis is dat beeld nu wel anders. Het zoekwoord ‘laid-off’ levert nu een indrukwekkende 96 groepen op.

Zowaar zijn er inmiddels ook Nederlandse groepen actief op dit terrein. Het zoekwoord ‘ontslagen’ levert 5 groepen op. Twee van bedrijven die in 2009 mensen ontsloegen en twee meer algemene groepen. De groep voor ontslagen Kroymans-medewerkers telt 57 leden. Die van ex-Getronics personeel bestaat uit 43 leden.

Advertentie

Eén reactie to “Ontslagen werknemers vormen groepen op Linkedin (2)”

  1. Weekend leesvoer | RecTec Says:

    […] maar schrapt ondertussen 160 banen. Misschien moeten die, zoals zo velen, ook maar een ‘ontslagen werknemersgroep‘ op Linkedin beginnen. Of misschien kunnen ze zich laten omscholen tot ruimtevaarder, dat is […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: