Vandaag: het virtuele carriere event van Hyves. O nee, toch niet.

Ik zat er net helemaal klaar voor. Vandaag zou het virtuele carriere-event van Hyves plaatsvinden. Zou ja, want het hele feest gaat niet door. Zie ik ook pas net. Na een aankondiging via Linkedin van organisator Hyves gaf ik een poos geleden aan interesse te hebben in dit event. Daarna werd het angstvallig stil en nu blijkt waarom. Het was een wassen neus. Er is gewoon niks. Het is op het laatste moment afgeblazen. Slecht verhaal van Hyves. Valt Hyves hiermee door de mand als kansrijk recruitment-platform?

hyves_carriere

Advertentie

4 Reacties to “Vandaag: het virtuele carriere event van Hyves. O nee, toch niet.”

 1. Kees Says:

  Ik denk dat Hyves zich in deze onvoldoende bewust is van het effect van het posten van dergelijke events op Social Media sites als LinkedIn. Je zou toch denken dat ze dat spel snappen?

 2. Michel Rijnders Says:

  Ik denk dat het teveel een medewerkers-actie is om door te trekken naar Hyves afdoen als recruitmentplatform. Een marketingactie die niet goed uitpakt staat los van de mogelijkheden die een platform daadwerkelijk biedt?

 3. i-kloon Says:

  @Michel, ik stelde slechts een vraag. 😉

  Maar het afblazen van deze actie in combinatie met berichtgeving dat Hyves-bezoekers steeds jonger worden (http://www.marketingfacts.nl/berichten/20090918_bezoekers_hyves_steeds_jonger/) zou wat dat betreft een teken aan de wand kunnen zijn? In mijn omgeving zie ik ook steeds vaker dat dertigers Hyves de rug toekeren.

 4. Michel Rijnders Says:

  Hm, er lopen een aantal zaken door elkaar. Het marketingfacts artikel gaat over een onderzoek dat slechts naar het gebruik onder kinderen heeft gekeken. De gemiddelde leeftijd op Hyves neemt alleen maar toe, de late majority van ouderen.

  Hyves vertoont in Google Trends wel een dalende lijn en het bezoek lijkt dus af te nemen. Dat zijn niet alleen 30+ers die vertrekken, maar kinderen hoor ik letterlijk ook zeggen dat Hyves niet cool meer is omdat papa, mama, opa en oma er te vinden zijn. Vooralsnog is het in ieder geval verre weg het grootst netwerk in Nederland, maar het “daddy on the dancefloor” effect kan nog wel eens een flinke verschuiving naar facebook en anderen veroorzaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: