Gevestigde orde nog niet aanwezig op Android

Eind juni (een half jaar geleden) schreef ik dat het nog niet storm liep met banen-gerelateerde apps voor Android. Op een betaalde toepassing na (Job Alerts voor 99 dollarcent) manifesteerden alleen Careerbuilder met een simpele banenzoek-app en Tempo Team binnen Layar zich op dat moment. Hoe is dat na grofweg een jaar Android in Nederland?

Teleurstellend, is het korte antwoord. Er zijn wel meer apps en initiatieven bijgekomen. Maar die komen voornamelijk uit Amerika en zijn voor Nederlandse gebruikers niet echt van waarde. Craigslist, SimplyHired, Beyond.com, JobCompass, NiceJob en High Paying Jobs zijn actief met zoek-apps voor vacatures. Bijna zonder uitzondering zijn het meta-searchers.

Op inhoudelijk vlak is er dan ook nog zoiets als de Job Interview Prep. Voor 99 dollarcent installeer je dit op je Android-mobiel. Met minder dan 50 downloads lijkt dit niet een heel succesvolle app te worden.

JobCompass lijkt op dit moment de succesvolste job-app voor Android. JobCompass heeft meer dan 10.000 downloads en 84 beoordelingen. Gebruikers beoordelen de app met 3,5 van de maximaal 5 sterren. JobCompass is er ook voor de iPhone en hoe dat werkt zie je op Youtube. Ik neem aan dat de functionaliteit voor Android nagenoeg hetzelfde is.

De gevestigde Nederlandse online recruitment partijen zijn blijkbaar nog niet geinteresseerd in Android. Komt hier in 2010 verandering in?

Tipje van de sluier: Intermediair zal in eerste kwartaal van komend jaar zowel met een app voor de iPhone als voor Android beschikbaar zijn. Niet alleen met banen maar ook met nuttige en voor onderweg handige inhoudelijke informatie.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: