‘Open sure is the new black’

Gisteren wederom geinspireerd geworden/geraakt door Marc Canter op eDay. Op het jaarlijkse congres voor de internet-industrie hield hij gehuld in een oranje overhemd (hij begint Nederland een beetje te kennen) een vurig pleidooi voor het open web. Kern van zijn betoog is dat sites zich open moeten stellen voor gebruikers. Gebruikers en niet de sites zelf moeten de eigenaar zijn van hun eigen data en profielen. Gebruikers moeten de vrijheid krijgen die profielen ook in alle vrijheid te veranderen, aan te vullen met data van andere sites en te verhuizen naar andere plekken op het web.

Daarnaast zouden sites zich via open moeten stellen voor zogenaamde ‘two way API’s’. Dat moet andere sites en gebruikers in staat stellen data uit sites te halen en er ook (verrijkte) data in te stoppen. Meer over Marc’s visie op het open web lees je in zijn boek ‘How to build the open mesh’.

Vertaal je dit naar vacaturesites dan is het natuurlijk heel logisch dat je niet op elke site weer een apart profiel en cv zou moeten hoeven aanmaken. Ik ben heel benieuwd of er vacaturesites zijn die de visie van Marc Canter delen en zich gaan verbinden aan het open web. Vooralsnog zie ik het niet snel gebeuren.

Klein advies nog voor Marc: oranje overhemden draag je alleen op Koninginnedag.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: