Wel of niet vertrouwen op dokter Google?

Zolang het internet bestaat wordt er door de medische beroepsgroep geageerd tegen het medium. De informatie op internet zou per definitie onbetrouwbaar zijn en de kwaal veelal verergeren. Van tijd tot tijd krijgen ‘deskundigen’ van de media de ruimte om deze boodschap opnieuw te brengen. Deze week was het weer eens raak. Via het ANP verspreidden RTL en onderzoeksbureau TNS Nipo het bericht dat huisartsen waarschuwen voor dokter Google.

Maar terwijl de artsenij tekeer gaat tegen het medium hebben de gebruikers (wij niet-medici) een duidelijk andere mening. Wij vinden dokter Google juist erg waardevol.

Zou het dan niet volkomen logisch zijn om te concluderen dat een combinatie van het raadplegen van informatie online en het raadplegen van de huisarts het beste is? En waarom komen die artsen, onderzoekers en media daar zelf niet op?

Laatst was ik zelf even bij mijn huisarts. Hij had niet veel tijd voor me, stuurde me na enkele minuten naar buiten met een recept (van een pil is nog nooit iemand slechter geworden, sprak hij). Tenslotte verwees hij me naar internet. Daar kon ik volgens hem vast meer nuttige informatie vinden. Een concrete website noemde hij niet. Ik raadpleegde dokter Google en vond tientallen sites met nuttige informatie en mogelijkheid tot contact met lotgenoten.

Specialistische gezondheidsinformatie kun je trouwens ook uitstekend vinden via: www.medigo.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: