North Carolina wil directe verkoop Tesla aan consument verbieden

tesla_logoIn de Amerikaanse staat North Carolina woedt een interessante strijd tussen automerk Tesla, politiek en auto-dealers. In tegenstelling tot andere automerken verkoopt Tesla zonder tussenkomst van dealers zijn auto’s aan consumenten. Bijvoorbeeld via internet. Dat lijkt logisch maar daar zijn de auto-dealers en ook sommige politici in de staat het niet mee eens.

Dus is er nu een wet in de maak die de directe verkoop door Tesla moet verbieden. En dat geldt dan niet alleen voor de elektrische autobouwer Tesla, maar ook voor alle andere auto-fabrikanten. Dat betekent dus gedwongen winkelnering via officiele auto-dealers in deze Amerikaanse staat.

De opmerking daarover van de president van de lokale Automobile Dealers Association is pikant.

“We care about the franchise system. The whole point of the retail system is to protect the consumer.”

Een concurrentie-belemmerende en protectionistische maatregel in het belang van de consument? Dat is nieuw voor me. Overigens is North Carolina niet de enige staat waar dit speelt. In Texas is het al langer illegaal voor auto-fabrikanten om direct aan consumenten te verkopen. Ook in andere staten wordt veel in het werk gesteld om Tesla te dwarsbomen. Bijvoorbeeld in Massachusetts en Minnesota.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: