Verkoop nieuwe auto’s daalt maar mediabestedingen importeurs stijgen

auto_geldHoewel de verkoop van nieuwe auto’s in 2012 daalde hebben de Nederlandse importeurs afgelopen jaar wel meer uitgegeven aan reclame. De Franse merken Renault en Peugeot waren de nummers 1 en 2 als je kijkt naar de mediabestedingen 2012 die onderzoeksbureau Afact bekend heeft gemaakt.

Opvallend is dat Volkswagen, het merk dat in Nederland de meeste auto’s verkocht, niet in de top 10 van auto-adverteerders voorkomt. Wel is Volkswagen het merk dat het meest uitgeeft aan online advertising. De auto’s voor wie het meest geadverteerd werd waren de Peugeot 107 en de gloednieuwe Peugeot 208.

De top 5 van auto-adverteerders in 2012 ziet er zo uit (tussen haakjes de mediabestedingen).

  1. Peugeot (37,5 miljoen)
  2. Renault (31,8 miljoen)
  3. Opel (30,8 miljoen)
  4. Hyundai (30 miljoen)
  5. Citroën (26 miljoen)
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: