Telefoon wordt slimme autosleutel

car_phoneJe telefoon gebruiken als autosleutel. Een interessante ontwikkeling waar autofabrikant Hyundai aan werkt. Nieuwe smartfoons worden steeds vaker uitgerust met een NFC-chip (NFC staat voor Near Field Communication). Die maakt het mogelijk om allerlei persoonlijke informatie te ontsluiten.

In de toekomst zou je bijvoorbeeld ook direct met je telefoon kunnen betalen. Hyundai gebruikt de technologie om je telefoon te gebruiken om je auto te openen en sluiten en ook te starten. Weg met de ouderwetse autosleutel.

Daarnaast biedt de NFC-technologie ook mogelijkheden voor personalisatie. Allerlei persoonlijke settings in de auto kunnen dan automatisch worden geactiveerd. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de stand van de spiegels, autostoel, en ook radio-instellingen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: