BeKnown afgesloten van Linkedin-data

Nog geen week geleden lanceerde Monster met veel PR-bombarie zijn Linkedin-kloon op Facebook BeKnown. Of dit Monster het sociale succes gaat bieden waar ze op hopen was vanaf de start al de vraag. Eerder dan gedacht steekt nu al een groot probleem met de BeKnow-app de kop op. Linkedin heeft de API-toegang van BeKnown op de Linkedin-data afgesloten. Dat maakt het op dit moment voor Monster’s BeKnown onmogelijk om data te importeren. En daarmee wordt de BeKnown-app stukken minder bruikbaar.

Linkedin heeft de maatregel getroffen omdat er volgens hen sprake is van overtreding van de regels waaraan externe partijen moeten voldoen voor het gebruiken van de API. Dit treft overigens niet alleen BeKnown maar bijvoorbeeld ook Brancheout. De andere Linkedin-kloon op Facebook. En ook een stel andere partijen zijn het slachtoffer. Techcrunch schrijft er uitgebreid over.

Linkedin vreest dat Monster en de andere partijen uiteindelijk geld gaan vragen voor recruitment-diensten binnen de netwerken die ze bouwen op Facebook. En daar is de Linkedin-data niet voor. Linkedin wil uiteraard zelf geld verdienen met haar recruitment-diensten en ziet nu partijen parasiteren op hun data.

In een officiele reactie laat Monster weten de maatregel van Linkedin te betreuren. Ze geven toe dat dit het gebruik van de BeKnown-app ernstig in de weg zit.

Het lijkt een eerste nagel aan de doodskist van Monster’s op zich sympathieke idee om zich via BeKnown te storten op het professioneel zakelijke netwerken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: