Lekker zoeken op provincie op de vernieuwde sites van Werk.nl en Medischebanenbank.nl

Vandaag gingen twee vacaturesites van start in een nieuwe vormgeving: de algemene vacaturesite Werk.nl en de niche-vacaturesite Medischebanenbank.nl.

Medischebanenbank.nl kende ik eigenlijk niet. Daar kan ik in vergelijking met de site die er eerder stond dus niet heel veel van zeggen. Het design is netjes, niets minder maar ook zeker niets meer. Chirurgengroen overheerst. Dat zal dus wel bij de doelgroep horen. Wat me wel opvalt, in negatieve zin, is de vacature zoekbox. Je kunt er zoeken op trefwoord, uiteraard, maar moet dan voor een locatie kiezen voor een provincie? Dat is heel onhandig. De standaard in vacaturesite-land is natuurlijk de combinatie ‘trefwoord-plaats’. Waarom zou je daarvan afwijken?

Vreemd genoeg op het nieuwe Werk.nl dezelfde keuze. Ook daar bestaat de zoekbox op de homepage uit een combinatie van trefwoord en provincie.

Daarnaast is er wel meer mis met de nieuwe werk.nl. Je zou verwachten dat een vernieuwing van de site zou betekenen dat die er flink op vooruit zou gaan. Dat geldt helaas niet voor werk.nl.

Het design is inderdaad vernieuwd, maar een verbetering kan het nauwelijks genoemd worden. Nog net zo saai. Uiteraard is functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid heel belangrijk bij een vacaturesite. Maar het mag toch ook allemaal wel lekker smoelend aangeboden worden. Daar is werk.nl totaal aan voorbijgegaan. Je moet wel heel wanhopig op zoek zijn naar werk om hier regelmatig terug te keren.

Verder heeft werk.nl ervoor gekozen om in de hele site vast te houden aan een vaste template. Dus met een rechter- en linkerbalk en daar tussenin de content. Daar heb je vooral last van bij het bekijken van de zoekresultaten en ook van een individuele vacaturepagina. Bij het overzicht van zoekresultaten is het dan helemaal erg dat de verfijningsopties er ook nog eens tussen gepropt worden.

Werk.nl is vernieuwd, maar slechts in heel geringe mate verbeterd. Dat is een trieste constatering.

Advertentie

Eén reactie to “Lekker zoeken op provincie op de vernieuwde sites van Werk.nl en Medischebanenbank.nl”

  1. Leonie Says:

    Mooi dat onze vernieuwing is opgepikt, lang leve Twitter!

    De vacaturesite http://www.medischebanenbank.nl is het grootste vacaturenetwerk in Nederland, verbonden met vacaturesites van belangrijke doelgroepsites als http://www.ntvg.nl (Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde), http://www.skipr.nl (beslissers in de zorg) en http://www.mednet.nl (medici). MedischeBanenbank.nl is een uitgave van uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum / Springer Uitgeverij.

    Zoeken op plaats is inderdaad een volgende vernieuwing die reeds gepland staat. Evenals een flinke uitbreiding van de beroepen, zodat we nog dieper de niche ingaan. Dit is mogelijk dankzij de enorme groei in het aantal vacatures op http://www.medischebanenbank.nl afgelopen jaar.

    We’ll keep you posted!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: