Het nieuws van de afgelopen week: een boek, een gids, een onderzoek en een bezuiniging

Zo. Weer terug van een weekje in de Alpen. Ergens tussen Veysonnaz en Verbier vertoefd. Nu dus de hoogste tijd voor een kleine update wat we gemist hebben de afgelopen week.

Allereerst moet er dan aandacht zijn voor twee nieuwe producten die we vanuit Intermediair hebben gelanceerd de afgelopen week.

Het boek WERK
Het boek WERK is een gids voor de werkende mens met werkvragen. Wie ben ik, wat past bij mij? Hoe moet ik solliciteren en netwerken, hoe houd ik werk en privéleven in evenwicht, wat moet ik met het functioneringsgesprek en hoe houd ik mij die vreselijke baas van het lijf? Het boek is geschreven door de redacteuren van Intermediair. Koop dat boek mensen! Nu met actiecode voor een luttele 17,50.

De Intermediair Company Guide
Oriënteer je je op een nieuwe werkgever? Je vindt hier informatie over alle grote werkgevers in Nederland: arbeidsvoorwaarden, ontwikkelingsmogelijkheden en bedrijfsprofielen. Ontdek ook hoe je bij deze bedrijven binnenkomt via je LinkedIn-contacten. De bedrijfspresentaties 2.0, soort van, zeg maar.

Maar ook twee andere zaken behoeven aandacht. Dat is ten eerste het bericht op Emerce dat de personeelsbladen bij de rijksoverheid op termijn niet meer op papier maar alleen nog online beschikbaar zullen zijn. Hoe bizar om te weten dat de overheid in deze tijd van crisis nog steeds dergelijke dure bladen maakt. Dergelijke wetenschap maakt bezuinigen op het ambtenarenapparaat wel heel gemakkelijk lijkt me.

Tenslotte aandacht voor het onderzoek naar het online screenen van sollicitanten van Annemiek van den Bosch waar ik eerder aandacht aan besteedde. Destijds voorspelde ik de uitkomsten al. En inderdaad, al mijn voorspelde uitkomsten zijn uitgekomen:

  • 88% van de respondenten gebruikt sociale netwerksites om sollicitanten te screenen
  • Respondenten zeggen het meest te letten op competenties voor het uitvoeren van het werk. (U en ik weten wel beter.)
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: