Twitter helemaal niet (zo) interessant voor werving

twitter_offlineTwitter is het helemaal, ook voor de werving van personeel. Althans, als we een aantal prominente zelfbenoemde hr-guru’s, online recruitment-bloggers en wervingsbemoeials moeten geloven. Met grote graagte voorspellen zij het einde voor vacaturesites en zien een walhalla in de sociale media. Kijk je wat verder dan je neus lang is naar Twitter dan kun je zo je twijfels hebben. Zo blijkt een groot deel van de Twitteraars helemaal niet echt actief te zijn en heeft 80% van de twitteraars minder dan 10 volgers.

Interessant is ook het meest recente onderzoek van de Intelligence Group naar het gebruik van Twitter voor wervingsdoelen. Hun conclusie: op Twitter zitten voornamelijk mannelijke IT’ers en marketeers tussen de 30 en 40 jaar oud. Ben je naar deze mensen op zoek dan kan Twitter dus een goed kanaal zijn. Ben je naar andere mensen op zoek. Blijf dan weg van Twitter. Vooralsnog dan.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: