Recruitmentbureau probeert naam werkgever niet prijs te geven

Veel vacatures worden vervuld via recruitmentbureau’s. In de zoektocht naar kandidaten voor de vacature van de opdrachtgever zijn de meeste bureau’s er niet happig op om de naam van de klant/werkgever aan de werkzoeker prijs te geven. Dat zou de werkzoeker namelijk mogelijkheid geven zelf via andere wegen te gaan solliciteren. Dat wil een recruitmentbureau natuurlijk niet. Er wordt dan immers niks verdiend.

Angstvallig worden bedrijfsnamen dus weggelaten in veel teksten op vacaturesites. Ook op de sites van de bureau’s wordt deze handelswijze gehanteerd. Niet altijd met evenveel succes overigens. Kijk maar eens naar de vacaturetekst voor ‘online marketeer‘ op Comforce.nl. Geheel in traditie van de handelswijze is er sprake van een ‘toonaangevende vacaturesite’ en de ‘opdrachtgever’. Maar in de laatste zin van de functieomschrijving gaat het mis en is het bureau vergeten de klantnaam ‘Totaljobs.nl’ te veranderen in ‘de opdrachtgever’ (mirror). Helaas, jammer, opzet mislukt.

Overigens vind ik het weglaten van de naam van de werkgever een zwaktebod. Vaak is het voor een intelligente werkzoeker uit de vacaturetekst wel op te maken om welk bedrijf het gaat. Het opzettelijk niet noemen van de werkgever schrikt denk ik eerder potentiele kandidaten af. Daarmee schiet je dan als bureau behoorlijk je doel voorbij.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: