Vacature.com kopieert game van intermediair.nl

Wat intermediair.nl met The Assessment in Nederland kan, kunnen wij in Belgie ook met de Talent Hunt moeten ze bij Vacature.com hebben gedacht. Dus kwamen ze op de proppen met iets dat er kwa concept en design verdacht identiek uitziet.

Het origineel – The Assessment:

De kopie – Talent Hunt:
Dit is er duidelijk weer een in de categorie ‘beter goed gejat dan slecht bedacht’. Of is hier toch weer gewoon sprake van een webparasiet?

Advertentie

8 Reacties to “Vacature.com kopieert game van intermediair.nl”

 1. Leon Says:

  Dat jatwerk van Vacature.com valt reuze mee. Intermediair heeft het namelijk ook niet zelf ontwikkeld. Zij kopen het op hun beurt weer in bij Mindgame.nl.

 2. i-kloon Says:

  @Leon: wat een rare redenering. Het is en blijft een slechte kopie van hetgeen Intermediair aanbiedt.

  Mindgame heeft The Assessment in samenwerking met Intermediair ontwikkeld. Dat verandert dus verder niet veel aan de zaak.

 3. Leon Says:

  Ik snap niet wat er raar aan mijn redenatie is. Volgens mijn beste wetenschap biedt Mindgame het aan iedereen aan die het maar wil kopen. Het is mij ook aangeboden, door Mindgame zelf. Als ik op het voorstel was ingegaan, was ik dan ook een copycat of dief geweest? Nee, het is een tooltje en je mag zelf je vragen verzinnen en je eigen skin er overheen leggen. So much voor ontwikkeling. Overigens bestaan pre-screening tools (want dat is het) al jaren. Mindgame heeft het ook weer ergens vandaan, en Intermediair ook. Ik durf dan ook te voorspellen dat het nog wel vaker zal opduiken.

 4. i-kloon Says:

  Je zegt het zelf eigenlijk al, maar mist de juiste redenering. Mindgame heeft iets ontwikkeld en biedt dit samen met en via intermediair.nl aan. Een andere partij, vacature.com, kopieert dit en doet zelfs nauwelijks moeite iets aan het concept, de uitwerking en design te wijzigen. Daar gaat het hier om. Als de andere partij het van Mindgame had afgenomen was het geen punt geweest.

 5. Leon Says:

  @Sander,

  Prima hoor, zoals jij het wilt. Helaas was je niet bij het gesprek met Mindgame toen het mij werd aangeboden als een add on op een andere vacaturesite. Mijn punt is het volgende: Mindgame noch IM hebben pre-screening uitgevonden. Als dat ergens op elkaar lijkt, is dat zelfs niet meer dan logisch. Daarnaast biedt MG zelf actief “kopietjes” aan op de markt. Als het werkelijk een co-productie is geweest van IM en MG, zou ik toch eens bellen.

 6. i-kloon Says:

  🙂 dank je. Nu begrijp ik jouw punt ook. Maar dat gaat over iets heel anders dan het punt dat ik aan de orde stelde.

 7. Leon Says:

  Daar heb ik ook begrip voor. Tegelijkertijd moet je tegenwoordig uitkijken voordat je iemand als dief aan de schandpaal nagelt. Zeker met Belgen 🙂

 8. Dennis Says:

  Ontzettend leuk om deze discussie te lezen. Vooral omdat ie gehouden wordt tussen twee personen die ik goed ken. Alles goed met jullie? Sander, nog gefeliciteerd met je promotie! En fijn dat Mindgame nog in jullie gedachten is.
  Fijn ook, deze media-aandacht voor The Assessment, al heet het tegenwoordig The Assignment.

  Om de discussie te ontzenuwen: Leon en ik hebben gesproken over de inzet van recruitment games, voor een andere doelgroep (winkelpersoneel). Een andere game, geen Assessment/Assignment, maar wel met hetzelfde doel: prescreening. Dat aanbod staat trouwens nog steeds Leon :-). Uiteraard is het ook mogelijk om The Assignment in te zetten, via Intermediar.

  Prescreening is niet door ons uitgevonden, laat staan gepatenteerd. Er zijn tientallen online recruitmentgames te vinden die volgens hetzelfde gameprincipe werken. De hier besproken game is ook een verschijningsvorm van een prescreeningsgame en die is samen ontwikkeld met Intermediair. Bijzonder is de combinatie van de game (Mindgame) en de gerichte campagne eromheen (Intermediair). In deze vorm wordt het dan ook exclusief aangeboden via Intermediair.

  Waar Sander het voornamelijk over heeft, en wat ons zo verbaasde, is dat de game in juist die verschijningsvorm nog net niet letterlijk is gekopieerd van de Intermediair/Mingame game. Schermelementen zoals achtergronden, knoppen en schermpjes zijn bijna letterlijk nagebouwd.

  Niet leuk om te zien, als bedenker van “het origineel” (dat natuurlijk veel mooier is), maar tegelijkertijd een teken dat onze verschijningsvorm goed in de gaten wordt gehouden :-).

  Dennis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: