Pagerank update voor vacaturesites

Elk zichzelf respecterend weblog publiceert periodiek een lijstje van ’t een of ’t ander. Is blijkbaar een soort ziekte waar zeker HR-bloggers aan leiden. Ga maar na: de een heeft een wekelijks top 10 van vacatureplaatsingen, de ander een kwartaal-top50 van best bezochte vacaturesites. Zeggen die lijstjes uberhaupt iets? Voegen ze iets toe? Zijn de bronnen betrouwbaar? Nee, nee en nog eens nee als je het mij vraagt. Maar ja, je moet als HR-blogger ergens je tijd mee doden. Lijstjes dus. Het moet er hier ook maar eens van komen.

Dus vanaf vandaag in dit huis; de pagerank van vacaturesites als lijstje!

Het lijkt er namelijk op dat er weer een uitgebreide Pagerank-update heeft plaatsgevonden voor de vacaturesites. Meest opvallend. Nationalevacaturebank.nl en intermediair.nl zijn in PR gestegen van 6 naar 7. Monsterboard.nl is gedaald van 8 naar 7.

Overzicht Pagerank scores van grootste vacaturesites:

 1. Nationalevacaturebank.nl – 7
 2. Intermediair.nl – 7
 3. Monsterboard.nl – 7
 4. Jobtrack.nl – 7
 5. Stepstone.nl – 7
 6. Jobbingmall.nl – 7
 7. Totaljobs.nl – 6
 8. Nuwerk.nl – 5

Is dit lijstje relevant? Nee. Zouden de genoemde sites er wakker van liggen? Ik hoop voor ze van niet. Voegt dit dus iets toe? Nee. Maar daar gaat het ook niet om. Het is een lijstje en lijstjes zijn goed. Alhoewel? Het is een top 8. Mmm. Zou ik niet beter een top 10 moeten maken? Of een top 50?

2 Reacties to “Pagerank update voor vacaturesites”

 1. Michel Rijnders Says:

  Het ligt eraan wat je wilt zien. De lijstjes zeggen niet direct iets over de effectiviteit van de vacaturesite, maar de HRlog top 40 geeft inzicht in wat de best bezochte vacaturesites zijn en wie dus veel werkzoekenden aantrekken. Lijstjes met vacatureplaatsingen geven mooi weer welke vacaturesites onder bedrijven het populairste zijn. En een pagerank zegt ook wel iets 😉

  Het zijn wel allemaal kwantiteitstrends die niet veel zeggen over de kwaliteit en conversie. Ze geven wel interessante info over verschuivingen en relatieve verhoudingen binnen de markt. Voor vacaturesites zelf in ieder geval al interessante info omdat die zich veelal bezighouden met ‘wie de grootste heeft’.

 2. Hoe oud zijn de .nl vacaturesites? « Says:

  […] oud zijn de populaire vacaturesites eigenlijk? Tijd voor een nieuw lijstje. Want lijstjes, daar zijn we tenslotte dol op. Dus hier op volgorde van ouderdom van de domeinnaam een top […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: