Kleine vosjes

Mijn vierjarige dochter heeft een eigen profiel op de desktop bij ons thuis. In Mozilla’s Firefox heeft ze haar eigen bookmarks en surft ze van bobo.nl naar de site van Zappelin. Prima allemaal. Zolang ze niet kan lezen en geen url’s kan typen blijft over het web surfen voor haar een redelijk gecontroleerde omgeving. Dat wordt anders zodra ze op Youtube zit. K3 intikken in de zoekbox is zo gedaan en daarna komt ze via de ‘related videos’ wellicht op ongeschikte plekken terecht.

Tijd dus om haar toegang enigszins onder controle te brengen. Dat kan nu heel goed, schijnt, met de beta-versie van Glubble, een soort van browser voor kinderen. Met Glubble heeft de vertrouwde vuurvos jonkies gekregen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: