Design Vettebanen.nl geript door beunhaas

Begin december startte IntermediairForward.nl met de actiesite Vettebanen.nl. Dit inspireerde een designbureau in Nijmegen tot het betere ripwerk met Vetteacties.nl. Niet alleen de naam is afgeleid van, maar het complete design werd door deze beunhazen geript. Niet zo netjes. Of geldt hier, beter goed gejat dan …?

Het origineel:
vette_banen_thumb.jpg

De kopie:
vette_acties_thumb.jpg

Dit doet me altijd weer denken aan de praktijken een jaar of 5 geleden van DeWebhoster. Dat was echt zo’n webparasiet.

Update (zat. 29 december 2007): de kopie-site is offline gehaald. Een screenshot is er nog wel. Op de vraag aan het betreffende designbureau of ze dit normaal vonden was de reactie: “Mag dit niet dan?”. Nee, dat mag dus niet. Het is onverstandig en onfatsoenlijk.

Update (ma. 7 januari 2008):
de kopie-site is weer terug!! Toegegeven, het wijkt nu allemaal wat meer af van het origineel, maar erg smakelijk is het er niet op geworden. Wat een bagger.

Update (vr. 17 juni 2011): bericht is anoniem gemaakt.

Advertentie

6 Reacties to “Design Vettebanen.nl geript door beunhaas”

 1. Anoniem Says:

  Beste I-Kloon,

  U weet als beste wat kopieren is, uit ons onderzoek is gebleken dat er op deze website script en tools zitten die van andere website geript zijn. Verder vind ik het erg bezwaarlijk dat jullie met allerlei termen gooien, terwijl er niet geïnformeerd wordt naar de achtergrond en wat de toepassing en gedachten is. Verder waren wij hun voor m.b.t. het claimen van de website http://www.vetteactie.nl

 2. I-kloon Says:

  Even de feiten op een rij.
  1. De domeinnaam vettebanen.nl werd geregistreerd op 26 oktober 2007, de site ging live op 3 december 2007
  2. De domeinnaam vetteacties.nl werd geregistreerd op 18 december 2007

  Verder is het natuurlijk nogal onfatsoenlijk om het design van een andere site te pikken. Zeker als je je voordoet als een professioneel designbureau. Het feit dat de kopie-site op 29 december offline werd gehaald en in iets gewijzigde versie op 7 januari terugkeerde doet vermoeden dat je zelf donders goed wist dat het niet goed zat.

 3. Anoniem Says:

  Beste I-kloon,

  U geeft geen antwoord op mijn vraag: Er zit in jullie website ook diverse ‘geripte’ scripts en tools. Moet ik jullie dan ook betitelen of jullie een criminele organisatie zijn. “I-kloon het beste in klonen”

  De feiten zijn:
  – wij zijn geen beunhazen of ripbedrijf, dit soort reacties kunt u beter voor u zelf houden. U heeft hierover nog nooit met ons contact gehad en u weet nogmaals geen enkele achtergrond, alleen de data’s van de registratie.
  – het staat ons vrij om een domeinnaam te registreren waar, hoe en wanneer wij dat willen;
  – wij hebben overleg gehad met het internetbedrijf, het design is aangepast en is akkoord gegeven.

 4. i-kloon Says:

  Natuurlijk staat het iedereen vrij een domeinnaam te registreren. Maar zeg dan niet dat je de naam eerder claimde dan de ander. Want dat klopt dus niet (zie nogmaals de eerder genoemde feiten).

  Daarnaast zou het je (als professioneel designbureau) sieren als je zou zeggen: Sorry, we hebben dat design gekopieerd, hadden we niet moeten doen en zullen we ook nooit meer doen.

  Aanvulling 12 aug. 2008: Ik heb zelf ook nog contact gehad met het bureau (Woedend in Amsterdam) dat Vettebanen.nl gemaakt heeft. Je beschuldiging dat er sprake zou zijn van geripte scripts klopt niet. En je opmerking dat zij akkoord hebben gegeven klopt ook niet. Zij hebben jou nooit akkoord gegeven.

  Je reacties kloppen dus van geen kant.

 5. Anoniem Says:

  U heeft gelijk, wij zijn inderdaad een professioneel reclamebureau. Maar ik zal u nog éénmaal uitleggen in een voor u ‘misschien’ beter begrijpelijke taal.

  – Het klopt simpelweg dat wij onderstaande domeinnamen eerder claimde. Kunt u mij uitleggen wat hier fout of beunhaas aan is. Wanneer wij bijvoorbeeld http://www.vette-banen.nl hadden geclaimd, dan had u over dit punt recht van spreken. Ook het bureau vond dit destijds, slim om onderstaande domeinnamen te registeren omdat dit ook in hun gedachten lag.
  http://www.vette-aktie.nl
  http://www.vetteakties.nl
  http://www.vette-akties.nl
  http://www.vetteactie.nl
  http://www.vette-actie.nl
  http://www.vetteacties.nl
  http://www.vette-acties.nl

  Kopie
  – Het klopt nogmaals dat wij na de domeinregistratie van bovenstaande adressen, het design gekopieerd hebben om dit aan onze klant te kunnen laten zien. Hierna heb ik contact gehad met het bureau. Hieraan heb ik duidelijk telefonisch uitgelegd en onze excuses aangeboden. Ook heb ik verteld dat wij dit idee gaan uitvoeren maar met eigen materiaal. Zij hebben hierop telefonisch accoord gegeven.

  RIP
  – Er bestaat een simpel software tool, waarin je kunt zien welke scirpts, foto’s of kort gezegd alle bestanden, van welke bron of bijvoorbeeld wanneer het gekopieerd, data- of naamsverandering heeft plaats gevonden. En dit is op JULLIE website van toepassing. Mijn reactie klopt wel degelijk anders meld ik dit niet.

 6. i-kloon Says:

  Ik vind het allemaal best wat je van jezelf vindt. Je acties en reacties hier komen op mij helaas niet over als die van een professioneel bureau. Daarbij, je reactie klopt weer niet. Alle domeinnamen die je noemt zijn geregistreerd op 18 december 2007. Dat is dus niet eerder, maar later! Check sidn.nl en verbaas je.

  En over het rippen van software kan ik (nogmaals) kort zijn. Daar is op vettebanen.nl geen sprake van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: