Het ging veel over auto’s op eDay 2013

goodguideEmerce eDay is de jaarlijkse hoogmis van de e-business industrie. Gisteren werd de 2013 editie gehouden in Amsterdam. En het ging opvallend veel over auto’s. En meer in het bijzonder, over de toekomst van de auto. Bij zowel de TU Delft als bij Stanford University buigen knappe koppen zich over hoe we op termijn door onze auto’s zelf gereden zullen worden. Op Emerce inmiddels een samenvatting van het verhaal van Stanford professor Michael Shanks: ‘Een auto is niet veel anders dan een iPhone’.

In een andere eDay sessie kwam ik op het spoor van GoodGuide.com. Een site voor productvergelijking, maar niet zomaar een. GoodGuide richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, op het vergelijken van allerlei producten en bepaalt zijn ranking op basis of die producten veilig, gezond en duurzaam zijn. Of een product ‘goed’ is dus. Via de site, en ook een app, kun je dan kijken of een product aan je eigen standaard voldoet.

top_bottom

Die vergelijking doen ze ook voor auto’s. Nieuwe auto’s worden beoordeeld op hun impact op het klimaat en op luchtvervuiling. Op basis van ruim 3700 geteste auto’s komt de elektrische Smart ForTwo uit 2011 het beste uit de bus. De Smart scoort een 9.4 als cijfer. Helemaal onderaan bungelt de 2011 Dodge Dakota met slechts een 3.5.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: