Ford maakt excuses voor nooit verschenen campagne in India

Vanaf 2009 bouwt Ford in India het model Figo. Het is in feite een Ford Fiesta van de vorige generatie (2002-2008) met een iets aangepast uiterlijk. De auto wordt niet geleverd in Europa, maar is bestemd voor de lokale Indiase markt en wordt ook verkocht in Zuid-Afrika en het Midden-Oosten.

Om de verkoop in thuisland India te ondersteunen liet Ford een reclame-campagne ontwikkelen met als slogan ‘Leave your worries behind’. Waar dan ook nog de tekst ‘With Figo’s extra large boot’ aan toegevoegd werd. En wat dat betreft is de campagne goed geslaagd want in de uitingen zien we onder andere Berlusconi met een achterbak vol Bunga-Bunga meisjes, Paris Hilton met in de achterbak de Kardashians en Michael Schumacher met een achterbak vol Formule 1 coureurs. Opvallend en niet onbelangrijk detail; de mensen in de achterbak zijn geboeid en de mond gesnoerd. ‘Bound en gagged’ zeggen de Amerikanen.

De campagne is nooit officieel naar buiten gekomen maar lekte uit via een archiefwebsite. In het kader van de recente verkrachtingszaken in India kun je betogen dat de campagne smakeloos is. Ford heeft inmiddels zijn excuses gemaakt.

ford_bunga

ford_kardashians

ford_schumacher

Advertentie

Eén reactie to “Ford maakt excuses voor nooit verschenen campagne in India”

  1. Twee automerken in lijst van slechtste reclame in 2013 | I-kloon Says:

    […] Op nummer 5 in de lijst treffen we Ford aan. Grappig genoeg met een advertentie die nooit echt een advertentie was. Het bleek namelijk te gaan om een lek vanuit het reclamebureau. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: