Monster.com allang niet meer de grootste vacaturesite

Voor het tweede opeenvolgende jaar is Careerbuilder.com volgens de data van Comscore de best bezochte carrieresite. Volgens Comscore is de traffic op die site in een jaar gestegen met 78%. Careerbuilder zou over december 2008 meer dan 9 miljoen unieke bezoekers hebben gehad.

Opvallend in het lijstje is ook de vrije val die Monster.com laat zien. Was de bekende vacaturesite in 2007 nog goed voor een 2e plek op deze ranglijst, over 2008 is de traffic op Monster.com gedaald tegen de markt in. Traffic naar Monster.com daalde met 9%. Hiermee is de site pas de nummer 4, inmiddels voorbij gestreefd door Yahoo Hotjobs en Indeed.com.

Een opvallende daling. In Nederland is het op dit moment ook nog maar de vraag of Monsterboard.nl de grootste vacaturesite is. Hier wordt de jarenlange marktleider inmiddels serieus bedreigd door NationaleVacaturebank.nl.
comscore2

Advertentie

Tags: , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: