Jobtrack de nummer 3 recruitmentsite? Dacht het niet

jobtrack‘Jobtrack gaat nauwer samenwerken met AD Nieuwsmedia’, lees ik in de Adformatie. Vacaturesite Jobtrack van Wegener kondigt in het bericht aan dat het AD in de loop van volgend jaar mede-eigenaar zal worden van de site. Verderop in het bericht staat iets opmerkelijks. Volgens Jobtrack-baasje Harold Rimmelzwaan is Jobtrack.nl de nummer 3 recruitment-site van Nederland. Huh? O ja? Is dat zo? Op basis waarvan dan?

Laten we er even wat openbare feiten bijhalen.

  1. Jobtrack.nl biedt op dit moment ruim 11.000 vacatures aan. Monsterboard.nl, Nationalevacaturebank.nl, Totaljobs.nl en Werk.nl hebben een groter aanbod. Kwa aantal vacatures is Jobtrack.nl dus niet de nummer 3.
  2. Trafficcijfers dan. Volgens de HRlog top 40 (gebaseerd op Alexa) scoort Jobtrack.nl een 9e plaats. Ook Google Trends plaatst de site niet binnen de top 4 van best bezochte sites. Kwa bereik dus ook geen nummer 3.

De claim dat Jobtrack de nummer 3 recruitmentsite zou zijn lijkt dus volledig uit de lucht gegrepen. Jobtrack ambieert waarschijnlijk (na Monsterboard.nl en NationaleVacaturebank.nl) de nummer 3 positie. Dat is wat anders dan de positie bezetten. Of de AD-deal ze zal helpen om alsnog de nummer 3 te worden? We gaan het zien.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: