Google verwijdert bepaalde zoektreffers, maar waarom?

Trok dit blogje tot voor kort zo’n 20 bezoekers per dag. Sinds gisteren is dat drastisch veranderd. Met dank aan de post over het gedenkwaardige Joran van der Sloot t-shirt is i-kloon.nl in krap twee dagen door meer dan 2.000 mensen bezocht. Het gros daarvan komt binnen op de zoektermen ‘Joran t-shirt’ en ‘t-shirt Joran’. Veel landgenoten hebben blijkbaar interesse in zo’n t-shirt. Opvallend.

Vreemd is ook het volgende. Zoek je via Google op ‘Joran t-shirt’ dan is de eerste zoektreffer deze site. Scroll je naar beneden dan staat er onder het laatste zoekresultaat een opmerkelijk zinnetje (zie ook screendump):

Als reactie op een juridisch verzoek dat Google heeft ontvangen zijn 1 resultaten van deze pagina verwijderd. Indien gewenst kunt u meer over het verzoek lezen op ChillingEffects.org.

Ik zie dat voor het eerst. Blijkbaar weert Google een zoektreffer. Maar hoe of wat is niet duidelijk. Het maakt uiteraard wel heel nieuwsgierig welk zoekresultaat gerelateerd aan Joran’s t-shirt hier op juridische gronden is verwijderd. Iemand een idee?

Advertentie

2 Reacties to “Google verwijdert bepaalde zoektreffers, maar waarom?”

  1. Benjamin Says:

    Het verandert van de anti-islamblogs die vaak WordPress in het Nederlands overspoelen.

  2. mikahiri Says:

    Censuur, Censuur.

    We leven steeds meer in een wereld waarin dingen ofwel helemaal opgeblazen worden, ofwel zo verboden zijn dat ze niet gezien mogen worden. Geschiedenis wordt vervalst, feiten vermengd met subjectiviteiten, en opinies gemaakt… Kijk hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: