Google neemt ook webstatistieken markt over

Steeds meer grote bedrijven stappen over op het gebruik van Google Analytics. Dat blijkt duidelijk uit het onderzoek van webbureau Mirabeau: de Mirabeau Web Monitor 2008 (pdf). GA heeft inmiddels een marktaandeel van iets meer dan 24% en zit daarmee het Nederlandse Sitestat op de hielen. Bekende pakketten als die van Webtrends en Omniture zakken langzaam weg. Waarom zou je als site eigenaar immers nog (honderd)duizenden euro’s per jaar uitgeven als het met Google Analytics gratis en (bijna) net zo goed kan?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: