Boze banners nemen site over

Technisch is het niet zo ingewikkeld, en gelukkig kom je het zelden tegen; banners met een gemeen stukje scripting erin die je van de originele bestemming doorsturen naar een andere site. Zelfs zonder op de banner te klikken. Heel irritant. Je denkt aan een virus of andere ellende op je systeem. Oorzaak is echter een boosaardige banner. Wired schreef er in november al over:

“The malware-spiked ads have been spotted on various legitimate websites, ranging from the British magazine The Economist to baseball’s MLB.com to the Canada.com news portal. Hackers are using deceptive practices and tricky Flash programming to get their ads onto legitimate sites by way of DoubleClick’s DART program. Web publishers use the DoubleClick-hosted platform to manage advertising inventory.”

Vandaag gebeurde het mijzelf ook. Voor het laatste nieuws uit de Major League Baseball surfde ik naar MLB.com. De homepage laadde netjes tot op het laatste moment de boze banner inlaadde en mij direct doorstuurde naar hqtube.com, een seks-site. Dankzij een refresh van de pagina kwam ik alsnog op MLB.com terecht met een banner van Monster.com op de plek waar eerst de boze banner stond. Nu ging het dus wel goed.

Op forums wordt er inmiddels druk gesproken over dit probleem met de banners op MLB.com, onder andere op nieuwsgroepen en op SpywareInfo. Ook een Youtube-filmpje over dit onderwerp maakt een en ander duidelijk. Raar dat dit probleem door de site-beheerders van MLB.com nog niet is aangepakt terwijl het al midden november bekend was.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: